Fiskedagbog 2019
1.   15-02-2019 Mariager fjord - Ørnedal

Se billede fra turen!
Jacob havde vinterferie, og jeg havde en feriedag der skulle bruges på noget fornuftigt, og det mest fornuftige vi kunne komme på var en fisketur til fjorden. Vi havde en forventning til, at fiskeriet ville være bedst hen på eftermiddagen, hvor det kystnære lave vand ville være varmet en smule op af solen og den stigende dagstemperatur. Det måtte sætte gang i byttedyrene, og havørreden ville helt sikkert være klar over dette.

Ørnedal havde ofte før vist sig god på denne årstid, så mon ikke også den ville være det i dag. Vi gik et stykke ud langs kysten i den østlige del af bugten og startede fiskeriet. Jacob var den første der havde agnen i vandet, og allerede efter første kast, sprang en havørred helt fri af vandet et stykke ude. Det var indenfor Jacob's kastevidde, og han kastede adskillelige gange efter den, men uden at lokke den til hug. Da vi havde fisket en halv times tid, havde vi endnu ikke mærket noget, men trods alt set fisk i overfladen. Nu kom der et par andre lystfiskere som startede et stykke til højre for os. Den ene af dem lagde ud med at fange en pæn fisk i første kast, og vi kunne bare stå og tænke, hvad vi mon gjorde galt.

Der gik en lille halv times tid, hvor der ikke rigtigt skete noget, men så så jeg et par fisk i overfladen til højre for mig, og indenfor min rækkevidde. Jeg kastede straks til den ene, og fisken huggede nærmest med det samme. Det blev en kort og helt udramatisk fight, da fisken var et stykke under målet. Den blev nænsomt genudsat, og der var stadig overfladeaktivitet i området. Vi kastede begge ihærdigt efter fiskene, men det lykkedes desværre ikke at få flere til at hugge.

Selvom vi havde håbet, at der kunne komme en fisk med hjem til aftensmaden, havde vi alligevel et par dejlige timer, hvor vejret nærmest kunne betegnes som forårsvejr.

Tidspunkt: kl. 13:40-16:00
Vejret: Skyfrit, 8-10ºC, 4-6m/s SV.Copyright© 2018
Denne side ses bedst med
Microsoft internet explorer
opløsning 800x600 eller højere.