Fiskedagbog 2019
5.   23-04-2019 Mariager fjord - Bramslev bakker

Den kraftige vind kunne ikke holde mig tilbage fra at tage en tur til fjorden efter arbejde. Jeg fiskede på strækket fra bakkerne og mod vest. Normalt fisker jeg med flydeline i fjorden, men på grund af bølgerne havde jeg monteret intermediate linen for bedre kontakt til fluen. Jeg havde ikke fisket mange minutter før jeg havde et hug, men fisken blev ikke kroget. Det lykkedes ikke i de efterfølgende kast, at få fisken til at hugge igen. Efter en lille times tid, begyndte sulten at snige sig ind på mig. Jeg gik i land og fandt en plads i solen hvor der også var læ, hvor jeg kunne nyde den medbragte aftensmad.

Efter aftensmaden gik der ikke ret længe inden der var fast fisk. Det var dog en lille undermåler som blev nænsomt genudsat. I løbet af de næste tre kvarter, havde jeg flere hug, hvor fiskene nappede forsigtigt til fluen, men uden at få dem kroget. Det lykkedes dog at kroge endnu en fisk, som umiddelbart kæmpede bravt, og fik mig til at tro at den havde en god størrelse, men ved nærmere eftersyn var det også en undermåler.

Da jeg havde indstillet fiskeriet og gik tilbage mod bilen mødte jeg Jesper. Han havde fisket et stykke tid og haft 3 undermålere oppe, men ikke mærket til de størrer fisk. Vi fik en hyggelig snak, inden jeg vendte snuden hjemad.

Tidspunkt: kl. 17:00-19:20
Vejret: Halvskyet, 15-18ºC, 9-10m/s SØ.4.   21-04-2019 Mariager fjord - Katbjerg Odde

Se billeder fra turen!
Påskens sommerlignende vejr krævede selvfølgelig en tur til fjorden. Destinationen blev katbjerg Odde, som jeg ikke har fisket ret ofte. Da jeg stod og riggede til, kunne jeg se at der gik en anden lystfisker et godt stykke øst for odden. Han gik dog så langt henne på strækket, at jeg godt kunne fiske i denne retning. Jeg startede derfor i vigen øst for odden og begav mig østpå. Jeg havde kun fisket 10 minutter da der var hug. Jeg mærkede straks, at det var en mindre fisk. Den blev hurtigt trukket ind og frigivet. Jeg fiskede videre, nød det gode vejr, og kunne konstatere at bunden her var skabt til havørred. At der samtidigt var mange kutlinger på det lave vand, gav mig tro på fisk i hvert kast. Da jeg havde fisket halvanden times tid, havde jeg ikke mærket yderligere, og gik hen på oddens vestlige side, og fiskede et kort stræk igennem. Heller ikke her var der succes, men jeg var udmærket tilfreds da jeg kørte hjem - jeg havde trods alt mærket fisk.

Tidspunkt: kl. 10:40-13:00
Vejret: Skyfrit, 15-18ºC, 2-3m/s SV.3.   11-04-2019 Mariager fjord - "Hullet"

Martin, Ulrik, Preben P. og jeg fiskede godt en times tid på strækket ved "Hullet". Preben var den eneste der havde et enkelt hug, vi andre hverken så eller mærkede noget.

Tidspunkt: kl. 18:45-20:10
Vejret: Halvskyet, 3-4ºC, 2-3m/s NØ.2.   05-03-2019 Mariager fjord - Bilfragmenteringen

En kort fyraftensfisketur til fjorden, hvor jeg hverken så eller mærkede til fisk. Jeg kørte ned til Vive havn og gik om på den østlige side af pynten og fiskede på strækket hen mod bilfragmenteringen.

Tidspunkt: kl. 17:50-19:15
Vejret: Overskyet, 4ºC, 2m/s NØ.1.   15-02-2019 Mariager fjord - Ørnedal

Se billede fra turen!
Jacob havde vinterferie, og jeg havde en feriedag der skulle bruges på noget fornuftigt, og det mest fornuftige vi kunne komme på var en fisketur til fjorden. Vi havde en forventning til, at fiskeriet ville være bedst hen på eftermiddagen, hvor det kystnære lave vand ville være varmet en smule op af solen og den stigende dagstemperatur. Det måtte sætte gang i byttedyrene, og havørreden ville helt sikkert være klar over dette.

Ørnedal havde ofte før vist sig god på denne årstid, så mon ikke også den ville være det i dag. Vi gik et stykke ud langs kysten i den østlige del af bugten og startede fiskeriet. Jacob var den første der havde agnen i vandet, og allerede efter første kast, sprang en havørred helt fri af vandet et stykke ude. Det var indenfor Jacob's kastevidde, og han kastede adskillelige gange efter den, men uden at lokke den til hug. Da vi havde fisket en halv times tid, havde vi endnu ikke mærket noget, men trods alt set fisk i overfladen. Nu kom der et par andre lystfiskere som startede et stykke til højre for os. Den ene af dem lagde ud med at fange en pæn fisk i første kast, og vi kunne bare stå og tænke, hvad vi mon gjorde galt.

Der gik en lille halv times tid, hvor der ikke rigtigt skete noget, men så så jeg et par fisk i overfladen til højre for mig, og indenfor min rækkevidde. Jeg kastede straks til den ene, og fisken huggede nærmest med det samme. Det blev en kort og helt udramatisk fight, da fisken var et stykke under målet. Den blev nænsomt genudsat, og der var stadig overfladeaktivitet i området. Vi kastede begge ihærdigt efter fiskene, men det lykkedes desværre ikke at få flere til at hugge.

Selvom vi havde håbet, at der kunne komme en fisk med hjem til aftensmaden, havde vi alligevel et par dejlige timer, hvor vejret nærmest kunne betegnes som forårsvejr.

Tidspunkt: kl. 13:40-16:00
Vejret: Skyfrit, 8-10ºC, 4-6m/s SV.Copyright© 2019
Denne side ses bedst med
Microsoft internet explorer
opløsning 800x600 eller højere.